Ik en de arbeidsmarkt

Dit traject heeft als doel je optimaal voor te bereiden op het solliciteren en het zoeken naar een betaalde baan. We kijken eerst naar wat in jouw situatie de bijbehorende vacatures zijn met betrekking tot je competenties en vaardigheden. Daar gaan we samen mee aan het werk om een opvallende CV te maken en een bijbehorende motivatiebrief te schrijven. Hierna leert de deelnemer zich inschrijven bij verschillende vacaturebanken en zijn netwerk uit te breiden door in te schrijven op Linkedin. We gaan zorgen dat je voldoende zelfinzicht, zelfvertrouwen, motivatie, moed en kracht hebt om je nieuwe arbeidspositie te veroveren! 

Voor wie is dit traject bedoelt
Mensen die langdurig in de bijstand verblijven
Statushouders die voor het eerst in Nederland aan het werk gaan.
Statushouders die werk zoeken.
Mensen die van baan willen veranderen


Wat gaan we doen?
Tijdens dit traject van 3 maanden gaan we aan de slag met verschillende gebieden. Hieronder zie je kort welke onderwerpen daarbij zoal aan bod komen. Bij alles geldt dat we kijken naar wat er in jouw situatie nodig is om je een stap dichterbij die nieuwe baan te brengen!


In beeld brengen arbeidsmarktpositie
Goede kennis van wat jij wil en kan
Arbeidsmarkt- en beroepsoriëntatie als basis voor succesvol solliciteren
Kansrijke beroepen en sectoren benoemen 
Netwerken
Indien van toepassing: advies voor een opleiding of ondernemerschap


Maximaal resultaat door verschillende werkvormen
Tijdens het traject wordt je begeleid door een ervaren coach tijdens je persoonlijke coaching sessies.
Ook van jou verwachten we een actieve invulling van je traject. Tussen de coaching sessies door ontvang je van inspirerende thuisopdrachten. Daarin zijn zowel tekst, als beeld en opdrachten verwerkt, waarmee jij kan werken aan je eigen portefolio. Met de combinatie van verschillende werkvormen en deze creatieve aanpak, helpen we jou om tijdens je traject maximaal verschil te maken in kans op werk. 
Duur van het traject is 3 maanden:
-4 uur per week les